תוכנית ליווי ילדים נפגעי עבירה הינה תוכנית ייחודית וחיונית, שהוקמה בשנת 1998 בכדי לתת מענה לקשיים הייחודיים של ילדים ונוער נפגעי עבירות מין או אלימות, וזאת באמצעות מתן מידע, תמיכה, ייעוץ, ליווי, ותיווך וקישור בין הילד ומשפחתו לבין הגורמים המקצועיים השונים המטפלים במקרה.
לילדים ונוער נפגעי עבירה קשיים ייחודיים לאורך ההליך הפלילי. מערכת אכיפת החוק ומערכת המשפט אינן מותאמות עבורם וילדים לרוב, מוצאים עצמם בעיצומו של הליך בלתי מוכר, מבלי שהם יודעים על שלבי ההליך, כלליו, ותפקידי הגורמים המקצועיים השונים המעורבים בו. במקרים רבים, ילדים והוריהם לא מיודעים על קבלת החלטות אשר יש להן השפעה של ממש על חייהם, ונותרים עם שאלות רבות מבלי שיהיה להם לאן לפנות. כל זאת, בנסיבות בהן מצבם הנפשי קשה ממילא כתוצאה מהפגיעה.
לאור נסיבות אלה, ומתוך מטרה לסייע לנפגעי העבירה ולמזער פגיעות נוספות אשר עלולות לנבוע מהליכי החקירה והמשפט עצמם, הקימה המועצה לשלום הילד את תוכנית הליווי.
במסגרת התכנית מלווים מתנדבים את הילדים ובני משפחותיהם באופן אישי לכל אורך ההליך הפלילי ומהווים עבורם גורם תמיכה זמין וקבוע. המתנדבים עומדים בקשר רציף עם רשויות אכיפת החוק (משטרה, פרקליטות) ועם גורמים נוספים המעורבים בהליך (מרכזי הגנה, לשכות רווחה, מסגרות חינוך, מרכזי טיפול, ועוד), מיידעים את הילדים ובני משפחותיהם על אודות התפתחות ההליכים בעניינם, מנגישים להם את ההליך בשפה פשוטה ומובנת ומסייעים במיצוי זכויותיהם. בנוסף, מלווים המתנדבים את הילדים לפגישות הכנה בפרקליטות ובמידה והילדים מוזמנים להעיד בבית המשפט, המלווים עורכים להם סיור מקדים בבית המשפט תוך הסבר על שלבי ההליך העדות ושלביו, על מנת להפחית את החשש, ומלווים אותם למתן העדות.
התוכנית מנוהלת על ידי עורכת דין ועובדת סוציאלית במועצה לשלום הילד, אשר אחראית לגיוס המלווים, הכשרתם, והנחייתם השוטפת על ידי צוות רב-מקצועי הכולל משפטנים ועובדים סוציאליים. המתנדבים בתוכנית הינם סטודנטים למשפטיים (מרביתם במסלולים המשלבים לימודים במקצועות הטיפול, כגון עבודה סוציאלית, פסיכולוגיה, וקרימינולוגיה) אשר עברו הכשרה ייעודית בנושא קטינים נפגעי עבירה.
בכל שנה, מלווים במסגרת הפרויקט כ-650 ילדים ובני משפחותיהם.